Starta, inte starta? 

I helgen var vi på tävling i Hamra. Tyvärr gick det inte alls som väntat..

Urklipp från instagram: “En sån där riktig skitdag där inget klaffa. Först en felkörning pga avspärrning som var borta. Omstart. Sen gick hundarna inte alls. Usch vad dåligt det kändes. Gav upp redan innan vi tagit oss halvvägs och körde mer turistfart. Tror att det tog mer på hundarna än vad jag trodde med två starter och värme. 

Jag var stensäker på att jag skulle ligga sist efter en sån här dålig dag. Men det visade sig att jag ligger trea? Fattar inget. Vi får se om jag startar imorgon eller inte. Vore bra att starta och försöka få en bättre känsla. Men samtidigt känns det ovärt att riskera skador på hundarna så här två veckor innan EM (halt och genomslag på vissa ställen). Nu har jag lärt mig att man aldrig ska ge upp innan man sett resultatet, för man vet aldrig hur det gått för de andra.” 


Jag tog sen beslutet att inte starta. Det var halt och hundarna gick igenom på vissa ställen. Och eftersom jag ska på EM om mindre än två veckor, så kändes det inte alls värt att starta på dom banorna och riskera att hundarna skadar sig. Skulle aldrig förlåt mig själv om det hände något som skulle göra att jag inte skulle kunna åka på EM. Så tror jag gjorde helt rätt beslut!

Nu laddar vi om med några sista träningspass innan vi börjar rulla ner mot Tyskland nästa måndag. 

About majaantoniusson

Kennel Fenrisulven startade i slutet av 1980-talet och föder upp renrasiga Siberian Huskies. Under åren har vi i avelsarbetet strävat efter att bibehålla det rastypiska hos Siberian Huskyn, samtidigt som vi arbetat hårt och målinriktat för att om möjligt ytterligare förbättra dess egenskaper. Vi har fokuserat på aptit, tassar, mentalitet samt bättre uthållighet och fart.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s