Säsongens första tävling 

Med draghundar, och egentligen alla hundar som är aktiva, så finns det en maxtemperatur på när dom kan anstränga sig. Alltså det får inte vara för varmt om hundarna ska tränas eller tävlas. Vi har som maxgräns 15 grader, men för att köra längre distanser ska det inte vara mer än 10 helst. Sen beror det ju helt på luftfuktighet också. Är det klar luft vid 15 men hög luftfuktighet vid 10 grader, så är det bättre att träna när det är 15 grader.
I helgen startade vi den första tävlingen för säsongen, och det var alldeles för varmt egentligen (19 grader på lördagen). Men banorna gick mycket i skugga, och vi kylde ner hundarna ordentligt i form av att hälla massa vatten på dom (viktigast i nacke, ljumskar, armhålor). Och tro det eller ej men hundarna var faktiskt inte så påverkade av värmen. Självklart var dom varma, men inte överhettade. Så i lördags gick dom riktigt bra. Då var det dessvärre jag som var den svagaste länken, då jag fegkörde för mycket i kurvorna vilket kostar tid. Men ändå nöjd med hundarnas prestation!


Till idag (söndag) så var det svalare, men nästan 100% luftfuktighet. Vi gick ut med riktigt bra fart, men efter bara några hundra meter blir det skitstopp på Viggo, och tydligen blir han inte klar på det stoppet utan han stannar en gång till även fast han bajsade på morgonen. Så det kostade oss alldeles för mycket tid tyvärr. Och på slutet märkte jag att det var jobbigare för hundarna i den höga luftfuktigheten.

Hundarna har ändå gjort ett kanonjobb och kämpat på jättebra trots vädret. Och Max som gjorde tävlingsdebut i helgen skötte sin nästan exemplariskt, så han får mer än godkänt!

About majaantoniusson

Kennel Fenrisulven startade i slutet av 1980-talet och föder upp renrasiga Siberian Huskies. Under åren har vi i avelsarbetet strävat efter att bibehålla det rastypiska hos Siberian Huskyn, samtidigt som vi arbetat hårt och målinriktat för att om möjligt ytterligare förbättra dess egenskaper. Vi har fokuserat på aptit, tassar, mentalitet samt bättre uthållighet och fart.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s