Träning i Lillholmsjö

I torsdags förra veckan åkte vi upp till Lillholmsjö för några dagars träning. Egentligen skulle vi då varit på väg till Hamar Hundförarfestivalen, men den blev ju inställd. Trots det, så kunde vi ändå inte hålla oss hemma. Så vi bokade stuga uppe i Lillholmsjö, packade grejerna, och sen åkte vi upp tidigt torsdag morgon.

Totalt blev det tre pass – ett på torsdagen, och två på fredagen. Egentligen skulle jag även kört på lördagmorgon innan vi åkte hem. Men hundarna verkade vara ganska stela och ömma i musklerna, så ville inte riskera något. Kändes lite konstigt att dom blev ömma av så “lite” träning. Men sen fatta jag, och då är det väldigt förståeligt. Vem skulle liksom inte bli stel och öm när det är -33 grader ute (hundarna bor aldrig ute på stakeout. Dom ligger inne i bilen, i boxar med massa halm)? Dock klara dom kylan ändå förvånansvärt bra. Då när det var så kallt fick dom äta Royal Canin 4800, istället för Royal Canin 4300. 4800 innehåller mer energi, vilket är perfekt när det är kallt ute eller hundarna ska gå väldigt hårt. Eftersom de gör av med mer energi vid låga temperaturer och höga prestationer, får de ju ett större energibehov. Och då är Royal Canin 4800 ett perfekt foder!

När vi sen kom hem igen på lördag eftermiddag efter att hundarna legat i en varm bil i några timmar, så var dom precis som vanligt igen.
Men nu har vi införskaffat lite tjockare täcken till dom, så om det blir så där kallt igen när vi är ute, så är vi mer förberedda. Dock har vi ju provat ha täcken på hundarna förr, och det är få som verkligen tycker det är skönt och vill ha på sig dom.

lillholmsjö 021Tillbaka efter första passet på fredagen. “Bara” -26 då

lillholmsjö 071
Och så tillbaka igen från fredagens andra pass. Lite kyligare då, närmare bestämt -31. Och sen under kvällen kröp det ner till -33

About majaantoniusson

Kennel Fenrisulven startade i slutet av 1980-talet och föder upp renrasiga Siberian Huskies. Under åren har vi i avelsarbetet strävat efter att bibehålla det rastypiska hos Siberian Huskyn, samtidigt som vi arbetat hårt och målinriktat för att om möjligt ytterligare förbättra dess egenskaper. Vi har fokuserat på aptit, tassar, mentalitet samt bättre uthållighet och fart.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s