Västras Vinterrace dag 2

Ja denna tävlingsdag blev inte riktigt som planerat…
Det snöade ganska mycket vilket gjorde att spåren drivit igen ganska mycket och sikten var inte speciellt bra.. Detta ledde till att de 5 första spannen som gick ut i 4-spanns klassen 10 km, inte såg spåret som vi skulle svänga in på och körde fel. 5 av spannen, mig inkluderat, körde 15 km istället för 10 km…

Skyltningen var helt ok, men när jag inte såg ett spår efter att någon annan kört in på det “spåret ” till höger efter skylten som visa 10 km, trodde jag (och många av de andra som kört fel) att det skulle komma ett tydligare spår ca 20 meter efter skylten ( som det kan göra på vissa tävlingar). Men icke… Jag förstod ganska snabbt att jag kört fel och kände att då är det ingen idé att försöka hålla uppe tempot genom att sparka och springa, utan jag lät hundarna jobba på i sitt tempo och peppade dem när de tappade suget, och tänkte att vi kör detta som en träningsrunda.

När jag insåg att jag kört fel så visste jag ju att avtaget till 15 km rundan snart skulle komma, och skillnaden mellan 10 och 15 km är inte så stor. Men samtidigt så gnagde en oro i bakhuvudet: Tänk så har jag även missat den avfarten och är inne på 30 eller 40 km slingan..
Så när 15 skylten kom var det en stor lättnad!
Dock fick jag ankra upp och leda in hundarna på rätt spår. Jag hade satt fram Lilleman som har varit duktig på kommandon på senaste träningspassen, men inte lyssnade idag. Så där tog det lite tid, men kände ingen stress, då jag ändå kört fel.

Hundarna har gjort ett superbra jobb, och kämpat på i de mjuka spåren, där dem på vissa ställen även gick igenom. Och försökt hålla tempot uppe!

I resultatlistan ligger vi nu självklart långt ner, på en 11 plats. Men av de 5 som körde fel, och körde 15 km istället, så körde jag snabbast med 1 min och 13 sek. Jag skulle även legat på en tredje plats i 6-spanns klassen med mina fyra duktiga grabbar.

Pallplats är uteslutet, så imorgon kör vi bara för att ha riktigt kul, och att köra med bra flyt och få en bra tid!
Och imorgon har vi bättre koll på vart vi ska 😉

2015/01/img_2378.jpg
Bästa sättet för att hålla koll på tiden i nervositeten 😉
(Tyvärr inga bilder från dagen…)

About majaantoniusson

Kennel Fenrisulven startade i slutet av 1980-talet och föder upp renrasiga Siberian Huskies. Under åren har vi i avelsarbetet strävat efter att bibehålla det rastypiska hos Siberian Huskyn, samtidigt som vi arbetat hårt och målinriktat för att om möjligt ytterligare förbättra dess egenskaper. Vi har fokuserat på aptit, tassar, mentalitet samt bättre uthållighet och fart.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s